októbra 23, 2012

RECENZIA: Nebezpečné putá (Gabriella Poole)

Anotácia: Tento semester sa tajuplná Darkova akadémia sťahuje do New Yorku a Casie Bellová už nie je nevinný nováčik. Je silná, odhodlaná a skrýva svoje vlastné tajomstvá. Cassie bola totiž uvedená do sveta Vyvolených a musí sa vyrovnať so svojimi ohromujúcimi schopnosťami, nebezpečným milostným vzťahom a zlovoľným duchom vo svojom vnútri, ktorý si žiada potravu. Keď sa vráti starý nepriateľ a prahne po pomste, Cassie spadne na samotné dno. Zachráni svojich priateľov od strašného osudu, ktorý ich čaká alebo ich zničí, aby spasila samú seba?Kdekoľvek sa objaví Darkova akadémia, tam je smrť veľmi blízko...

Práve pre takéto prípady, akým je aj táto kniha, sa oplatí dávať druhé šance. Po prvom, nie celkom vydarenom diely, toho veľa neočakávate a potom príde prekvapenie. Nebudeme si klamať, všetci predsa vieme, že prví diel, Akadémia temna - Spolok vyvolených, nebolo to najlepšie, čo sme kedy čítali, ale pokračovaniu sa podarilo napraviť sérií reputáciu o úroveň vyššie.

Cassie ako nováčik medzi vyvolenými to nemá vôbec ľahké. Okrem skutočnosti, že o to byť vyvolenou vôbec nestála, sa musí zaoberať problémom ako kŕmenie, alebo komunikácia s duchom, ktorý do nej vstúpil pri rituály, či novonadobudnuté schopnosti, ktoré ako sa ukáže, nie sú tak celkom v poriadku. Popri tomto chaose, sa snaží naplno venovať svojmu novému frajerovi a získať si späť dôveru svojho dobrého kamaráta.

Kým v prvom diely bol dej vlečúci sa pomalým tempom, tu to naopak prekvitalo akciou a napätím.
Už vieme, čo sú vyvolení zač a na čo slúži Darkova akadémia, preto mohla autorka naplno využiť svoju fantáziu a konečne spraviť nejakú poriadnu zápletku a dej celkovo . Konečne sa využil potenciál vyvolených a ich schopností, ktoré nám boli skryté, i keď, dalo by sa z toho vyťažiť ešte o niečo viac, ale pevne verím, že si to autorka šetrí na ďalšie diely.

Cassie mi bola v tejto knihe o niečo sympatickejšia ako v predchádzajúcom diely. Nesprávala sa už tak moc ako hlupučké, naivné dievčatko. Dokonca, aj tých romantických chvíľok tam pár bolo, len čo z toho, keď niekto nie je fanúšik toho zaľúbeného páru, tak ako ja. Jednoducho, nemám Ranjita rada. Ten chalanisko sa mi vôbec nepáči, čo je trochu zvláštne, pretože záhadných chlapcov s tajomstvami mám rada, ale on je divný. Stále dúfam, že Ranjit nebude ten pravý a jediný, s ktorým nakoniec Cassie skončí. To by ma naozaj mrzelo.

Moje hodnotenie a pocity z knihy, sú tentokrát dobré. Stále to nie je na plný počet, ale ak to pôjde takto ďalej, každý diel o niečo lepší, je možné, že sa k tomu dopracujem. Preto, ak vás táto séria nezaujala po prečítaní prvej knihy, určite si prečítajte pokračovanie, verte, že zmeníte svoj názor a ak ste ju ani nezačali čítať, je najvyšší čas začať.

Ďakujeme vydavateľstvu FRAGMENT, ktoré má túto zaujímavú sériu na svedomí, za poskytnutie recenzného výtlačku.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...